پایگاه خبری ربک » کارن همایونفر چهره سال هنر انقلاب

کارن همایونفر چهره سال هنر انقلاب

کارن همایونفر چهره سال هنر انقلاب

آیین اختتامیه یازدهمین هفته هنر انقلاب اسلامی، با معرفی چهره برتر سال، عصر یکشنبه ۳۱ فروردین در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. این رویداد با تقدیر از هنرمندان فعال در بینال ونیز، معرفی چهره‌های ماندگار هنر انقلاب و اهدای جوایز به برگزیدگان، به کار خود پایان داد. کارن همایونفر به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی شد.

به گزارش ربک نیوز، به نقل از خبرگزاری مهر، مراسم پایانی یازدهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی، روز یکشنبه ۳۱ فروردین‌ماه، در تالار اندیشه حوزه هنری و با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنرمندان برجسته برگزار شد.

آغاز مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و اجرای زنده سرود ملی جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر همراه بود. در ادامه، امیرحسین سمیعی، آهنگساز، قطعه‌ای با عنوان «ای سرزمین عشق، ای کشور خوبان» را اجرا کرد. پخش نماهنگی از رویدادها و تحولات هنر انقلاب طی دو سال گذشته نیز از بخش‌های ابتدایی برنامه بود.

اجرای مراسم را رسالت بوذری برعهده داشت. پس از حضور وی روی صحنه، کلیپی از مشارکت ایران در شصتمین بینال هنر ونیز به نمایش درآمد؛ رویدادی که ایران در آن با آثار تصویری برجسته و با محوریت مبارزه با صهیونیسم و همبستگی با کودکان غزه شرکت کرده بود.

تجلیل از هنرمندان حاضر در بینال ونیز

در بخشی از این آیین، مجید شاه‌حسینی رئیس فرهنگستان هنر، همراه با مادر شهیدان خالقی، حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا و محمد الهیاری مدیر بنیاد رودکی، برای اهدای جوایز ویژه به هنرمندانی که در بینال ونیز شرکت داشتند، به صحنه دعوت شدند. از جمله برگزیدگان این بخش می‌توان به کاظم چلیپا برای اثر «خانه‌ای که یک در دارد و دو پنجره» اشاره کرد. همچنین مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی، غلامعلی طاهری و عبدالحمید قدیریان برای آثارشان در این نمایشگاه تجلیل شدند.

در ادامه، از امیر عبدالحسینی (نمایشگاه‌گردان پاویون ایران در ونیز)، محمد خراسانی‌زاده (رئیس غرفه ایران) و شعیب حسینی نیز تقدیر به عمل آمد.

اهدای جایزه هنرگردان به مهدی کلهر

بخش بعدی مراسم به معرفی برگزیده جایزه «هنرگردان» اختصاص یافت؛ عنوانی که به نقش‌آفرینان پیوند بین هنر و هنرمند تعلق می‌گیرد. با قرائت بیانیه هیئت انتخاب توسط محسن صفایی‌فرد، مهدی کلهر به عنوان چهره برگزیده این بخش معرفی شد. اگرچه وی به دلیل بیماری در مراسم حضور نداشت، اما ویدیویی از اهدای جایزه به او در مشهد مقدس پخش شد.

چهره بین‌المللی هنر مقاومت

جایزه چهره بین‌المللی هنر مقاومت، به کمال شرف، کارتونیست برجسته یمنی تعلق گرفت؛ هنرمندی که با خلق حدود ۵۰۰ اثر پس از «طوفان الاقصی»، جایگاه مهمی در روایت هنری مقاومت در یمن یافته است. این جایزه توسط جمعی از مسئولان فرهنگی به سفیر یمن در ایران، ابراهیم محمد الدیلمی، اهدا شد. وی در سخنانی ضمن تشکر از برگزارکنندگان، بر اهمیت استمرار مبارزه با ظلم و پشتیبانی هنرمندان از جبهه مقاومت تأکید کرد.

معرفی چهره‌های ماندگار هنر انقلاب

در ادامه مراسم، محسن مؤمنی شریف از محمدرضا سنگری به عنوان چهره‌ای تاثیرگذار در حوزه ادبیات آئینی، آموزش و پژوهش نام برد و وجه معلمی وی را شاخص‌ترین ویژگی او دانست. سپس با حضور حمید حسام و حجت‌الاسلام خسروپناه از سنگری تجلیل شد.

عبدالحمید قدیریان نیز با حضور روی صحنه، درباره کاظم چلیپا گفت: آثار او بازتابی از روح و فضای نورانی انقلاب‌اند و جایگاه او در هنر انقلاب بی‌بدیل است. در ادامه، حسن روح‌الامین و خانواده شهید سیدمحمود میرحسینی نیز در مراسم تقدیر از چلیپا شرکت داشتند. خود چلیپا نیز با بیان خاطراتی از روزهای نخستین انقلاب، بر نقش الهام‌بخش امام حسین (ع) در شکل‌گیری و تداوم هنر انقلابی تأکید کرد.

سپس مرتضی سرهنگی، درباره سیدعباس میرهاشمی سخن گفت و مجموعه عظیم عکس‌های او از انقلاب و دفاع مقدس را منبعی ارزشمند برای تاریخ فرهنگی ایران دانست. در این بخش، حامد یامین‌پور و مسعود نجابتی نیز به تجلیل از میرهاشمی پرداختند.

معرفی چهره سال هنر انقلاب

در بخش پایانی مراسم، نامزدهای عنوان «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند. محمدرضا دوست‌محمدی، گلستان جعفریان، محمد حمزه‌زاده، محمد رسولی و کارن همایونفر در میان گزینه‌ها قرار داشتند. در نهایت، کارن همایونفر به عنوان چهره سال انتخاب شد.

ابراهیم حاتمی‌کیا ضمن تمجید از آثار همایونفر، از تاثیر عمیق موسیقی در آثار سینمایی سخن گفت و افزود: او در اوج و فرود موسیقی به‌خوبی می‌درخشد و همکاری با وی در فیلم‌ها، همواره به خلق جهان‌هایی آرمان‌گرایانه منجر شده است.

پس از آن، جایزه ویژه سال ۱۴۰۳ به کارن همایونفر اهدا شد. او نیز در سخنانی کوتاه، ضمن ابراز سپاس از هیئت انتخاب و تقدیر از دیگر نامزدها، این جایزه را تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند خواند و از مسئولان خواست توجه بیشتری به ظرفیت‌های هنری کشور داشته باشند.

در پایان این آیین، قطعه «ای ایران» توسط ارکستر و امیرحسین سمیعی اجرا شد و فیلم سینمایی «اشک هور» به نمایش درآمد.

 

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاه خود را بگذارید